En ekte kjøkkenplaprerblogg

fredag 8. oktober 2010

Mjaud trenger en ny hobby.

Gjennom livet har Mjaud hatt både hobbyer og fritidsaktiviteter som har gitt henne mye moro. Samlemanien har stått sentralt i livet hennes og det har gått i godteripapir, glansbilder, dukker, servietter, papirdukker, runde steiner, postkort, frimerker, mynter, bordskånere med øl-logo, mugger, gamle tallerkener og nå sist var det snegler av glass.
Egentlig trenger jeg en mer aktiv hobby nå.  Noe som får meg opp av sofaen og ut i fri luft. Ikke for slitsomt og kondiskrevende, men litt bevegelse kan det godt være. Seline har begynt med noe som heter Zumba. Vet ikke helt hva det er for noe, men hun har hatt kink i nakken og rygghall i en uke så jeg holder meg vekk fra det.  Mella, min venninne fra min tid ute i havgapet, har startet med Thai Chi, men jeg solgte akkurat treskiene mine på QXL og det er jeg glad for. Tjærebredde ski med Kandaharbindinger er populært blant folk som samler på gammelt sportsutstyr.
La meg tenke. Skal jeg finne meg en ny hobby må den være lystbetont og passe til meg. Jeg er glad i å synge og musikalsk anlagt så et kor kunne kanskje være tingen? 
Her er det noen kor som søker nye medlemmer:
Kor i Helvete: Vi søker flere mannsstemmer til koret vårt. Menn med kraftige bassrøster ønskes velkommen.
Ikke noe for meg med min klare sopran.
Vi som ikke kan synge - koret søker flere mannlige sangere. Det er best om du ikke kan synge.
Dette er ikke noe for meg det heller. Ikke er jeg mann og jeg kan synge. Vanskelig dette!
Ta trommestikkene dine og møt opp.
Se det ja, her brenner tampen. Trommer!
La meg se: ”50 hardtslående damer viste veg.” Og her er det bilder også.


Tenk å få delje løs på en tromme. Det har jeg alltid hatt lyst til. Og så jeg som trodde trommespilling var en maskulin aktivitet.  Jeg var bestandig misunnelig på guttene som fikk spille trommer i musikktimene.  Vi jentene fikk spille på triangel og rytmepinner. Guttene viftet med trommestikkene og slo nesten hull i trommene i iveren etter å bli hørt.
For en deilig følelse det må være å få slå løs på noe uten at det handler om teppebanking, fiskemat eller oppdragelse av umulige unger. Tjo ho, her kommer jeg! Norges nye Ringo Star. Sannelig tror jeg ikke jeg skal begynne å øve litt med en gang. Hvem trenger trommer når kjøkkenet er fullt av kasseroller og treauser?  En fem liters aluminiumskasserolle gjør susen. Jeg teller til tre. Ta-ram-ta-ta-ram-ta-ta-ta-ram-ta-ta-ta. . Ta-ram-ta-ta-ram-ta-ta-ta-ram-ta-ta-ta. . Ta-ram-ta-ta-ram-ta-ta-ta-ram-ta-ta-ta. . Ta-ram-ta-ta-ram-ta-ta-ta-ram-ta-ta-ta aaaaaaaa
”Riiiiiiiiing! Riiiiing!”
Det ringer på døra. Hvem kan det være? Og så akkurat nå som jeg var så godt i gang.
- Ja! Vent, jeg kommer! Å, er det bare deg Junie?
- Er det noe galt med deg Mjaud? Jeg hørte noen fryktelige lyder fra leiligheten din og trodde du hadde ramlet og slått deg.
- Eh! Nei, her er alt i orden. Jeg bare øver meg litt. Jeg skal melde meg på et trommekorps for kvinner. Jeg er den fødte trommeslager.
- Trommekorps for kvinner? Da tror jeg du må være rask Mjaud, for jeg har hørt at det er mange om de trommene.  Lykke til!
Her er det ingen tid å miste. Jeg finner ut hvem jeg skal ringe til med en gang.
-    Hei! Er det du som har ansvar for trommekorpset for kvinner? Jeg kunne tenke meg å begynne i det. Jeg er veldig hardtslående.
-    Er det fullt? 32 stykker på venteliste?
-    Om jeg vil bli støttemedlem? Selge lodd?
-    Øvingshelger? Ligge i gymnastikksal?
-    Takk! Nei! Takk!
-    Ha det!
Noe så skuffende. De hadde fullt korps og mange som stod på venteliste. Æsj, altså! Er det virkelig så mange damer som vil slå trommer? De får vel utløp for mye aggresjon kanskje? Kan trøkke til med tommestikkene i stedet for å slå gubben i hodet med et kjevle. Marsjere i takt i like uniformer og bli glodd på. Misunt. Beundret. Kjenne stolthet og fellesskap.
Jeg gir meg ikke. Nå starter jeg mitt eget korps og den første jeg skal ringe er Seline!

Ingen kommentarer:

Tilpasset søk