En ekte kjøkkenplaprerblogg

mandag 16. august 2010

Mjaud har sett en Bjært

Ja du leste riktig.Mjaud kom på ordet da hun kjørte for å besøke sin gamle tante i Vesterålen. Uttrykket ble brukt mye her i nord før i tiden, og det gjerne i en negativ betydning. Nå var det et typisk eksemplar av arten, på ferga.


* Sannelig godt at jeg tok med meg notatboka mi, for her er det stoff til en hel artikkel. La meg se. Godt at denne ferga tar tre kvarter, så jeg ordentlig får studert fenomenet.

Observasjon 1.


* Han er kledd i dongeri og kortermet skjorte. Skjerf rundt halsen og en genser ”tilfeldig” slengt over skuldrene.
* Han har en BMW Kabriolet. Wow!10 grader og kalesjen åpen.
* Han er solariumbrun og flørter med ekspeditrisen.
* Kaster lange blikk mot to syklende studiner fra Vinstra.
* Oi! Der var vi ved kaien alt.


Jeg skynder meg ned til bilen for å få med meg mer. Dette må jeg ikke gå glipp av.


Observasjon 2.


* Han kjører av ferga, ruser motoren og suser av gårde. For en klyse!
* Vinker til de lokale damene.
* Han vinket selvfølgelig ikke til meg og min skranglete bil. Jeg får redigere når jeg kommer hjem igjen.
* Litt lenger oppe i dalen: Jeg passerer ham i det han driver og kler på seg og heiser opp kalesjen. Det ble vel for mye vind i hockeysveisen hans.


Konklusjon:


He he! Dette er det mamma ville kalt en bjært.
”Han for no dær og bjærta med den bilen sin,” kunne hun ha sagt.


På bokmål ville man kanskje si spradebasse?


Utfyllende stoff:


Det finnes menn rundt omkring i hele verden som “bjærter” og viser frem det de har eller skulle ønske at de hadde. De spankulerer rundt som rene påfuglhanner i fine dresser, har raske sportsbiler, dyre båter, kraftige motorsykler og gjerne stor gjeld osv. Fellesnevneren er at de liker å vise seg fram og vifte med det de måtte ha som kan imponere eller gjøre andre misunnelige. Tror de! Poenget er at vi egentlig ler litt av dem bak ryggen deres, samtidig som vi later som om vi blir imponerte.


Dette må jeg undersøke nærmere når jeg er hjemme igjen.


Mjaud tar en grundig sjekk på nettet.


Ordet ”bjært” er ikke å finne på Google, annet enn som navn på forretningsvirksomheter, navn på ei veikro og som mellomnavn på en danske. Mads Bjært Skov skulle bare ha visst hva navnet hans betyr her i nord. Han kunne likegodt ha kalt seg for Mads Spradebass Skov.


Sammen med tidligere notater og det jeg har funnet på nettet, kan dette bli en knakende god artikkel. Jeg er ikke freelancejournalist for ingen ting.

 Typisk bjært!

Det er mange måter å bjærte på. Sixpacken kan ofte være imponerende, men denne mannen har kanskje misforstått litt! Man må trene for å få en flat mage der musklene vises. Herregud!


Å slenge med leppa kan også være bjærting. Mange kvinner er nok imponert over denne mannen. Jeg vil ikke si at jeg er det, men man blir vel mer altetende med årene. Denne mannen har jo egen medbrakt tallerken og greier.

Penisfutteralet gir inntrykk av at de guttene har noe å fare med. Men huff så tungvindt det må være i Nord – Norge. Ser for meg han ene der i scooterdress på Finnmarksvidda, med et eget hull for ”utveksten”. Ho ho!Nå i Viagraens tidsalder er det vel ingen vits i å bli lurt av et postordrefirma. Håper ikke den hunden er en skikkelig trekkhund, for da altså!


Denne artikkelen gjør jeg ferdig med en gang og sender til Vi Menn. De vil helt sikkert falle for en slik presentasjon av mannen, det er jeg helt sikker på.

1 kommentar:

Sirenia sa...

Smiler og ler, var det slik en Bjert var?
Da vil du få mye å mer bjerter å skrive om hvis du tør nærme deg mine trakter!

Tilpasset søk